WWW.DAKKOFFER-FIETSDRAGER-SKIBOX.SURFSTAD.NL
fietsdrager huren hapro fietsdrager fietsdrager opvouwbaar dakkoffer karrite fietsdrager anwb
FIETSDRAGER OF FIETSENDRAGER - Home - Wat is een fietsdrager

 Fietsdragers huren of kopen

Wat is een fietsendrager

Een fietsdrager is een accessoire voor wie de fiets mee wil nemen met de wagen. De fiets, elektrische fiets of mountainbike kan mits de fietsendrager op het dak van de auto, op de trekhaak, ...

Welke fietsendrager

De keuze voor een fietsdrager is afhankelijk van je wensen. Zo kan je een fietsendrager bevestigen op de trekhaak, maar mek kan de fietsdrager ook bevestigen op het achterportier of op het dak. De eerste keuze is hoeveel fietsen je wil meenemen op de fietsendrager. Er zijn fietsdragers voor een twee of drie of meer fietsen.

Fietsdrager op trekhaak

De fietsendragers worden bevestigd op de trekhaak. De fietsdrager wordt bevestigd met een crank, maar soms middels het frame. Voor jeeps, caravans of auto's met een afneembare trekhaak moeten soms extra accessoires besteld worden. Er zijn ook fietsdragers die gekanteld kunnen worden, waardoor je makkelijk in de koffer kan. Alle fietsendragers zijn uitgerust met verlichting en plaats voor een nummerbord.

Belasting fietsdrager

Bij elke fietsendrager wordt de maximale belasting vermeld. Zo zijn bijvoorbeeld elektrische fietsen veel zwaarder. Ook het materiaal van de fietsdrager is belangrijk. Zo is een aluminium fietsdrager lichter dan een stalen fietsdrager.

Aansluiting fietsendrager

Op de fietsdrager zit een stekker welke aan de onderkant van de auto aangesloten kan worden. De meeste wagens zijn geschikt voor een 7-polige stekker, maar de 13-polige stekker wordt vaker gebruikt. Hierdoor wordt de fietsendrager voorzien van elektriciteit wat nodig is voor de lichten.

Fietsendrager zonder trekhaak

De fietsdrager zonder trekhaak is geen probleem indien je geen trekhaak hebt of gewoon altijd bij je kofferbak wil. Dan is een fietsdakdrager of een fietsdrager op de kofferdeksel een oplossing. Indien je de fietsendrager bevestigt op het kofferdeksel moeten de achterlichten zichtbaar blijven, want anders heb je een extra lichtblok nodig.

Fietsdrager elektrische fiets

Wil je een elektrische fiets bevestigen op een fietsdrager? . De wielgoten van een fietsendrager kunnen ingesteld worden afhankelijk van de lengte van de fiets. Voor het vervoeren van elektrische fietsen is het belangrijk te vermelden dat de fietsdrager het gewicht van de elektrische fiets moet kunnen dragen, meestal 30kg, Ook steeds kijken wat de kogeldruk van de auto is.

kindeermountainbike - oatmeal diet - laptop kopen - trampoline test - haaruitval tegengaan - einmaleins üben - fibromassage
 webdesign